Spring til indhold

Hvorfor sveder jeg sådan?

Nogle sveder næsten overhovedet ikke, mens andre kan blive fugtige gennem flere lag tøj eller så svedige, at det drypper fra hænderne. Overlæge Carl Swartling ved Svedeklinikken i Oslo forklarer hvorfor.

– Svaret i de allerfleste tilfælde er ”termostaten” i hjernen, som reagerer for meget på forskellige signaler som for eksempel varme. Det resulterer i et øget antal impulser, som sendes fra ”termostaten” til kroppens svedkirtler, hvilket medfører hyperhidros, navnet på symptomet, fortæller Carl Swartling.

hvorfor-svetter

Hjælp til de allerfleste
Takket være gode egenbehandlingsprodukter og avanceret hospitalsbehandling kan de allerfleste med ekstreme svedproblemer få hjælp til deres udfordringer og leve et liv, hvor sved ikke begrænser dem i hverdagen.

– Det positive er, at der er effektiv hjælp at få, både på apoteket og i form af specialiserede svedprodukter. Prøv først en antiperspirant eller et præparat med aluminiumklorid. Hvis det ikke hjælper i løbet af nogle uger, kan det være tid til at gå skridtet videre til behandling med botulinumtoxin. Det er vældig effektivt for de fleste, siger Carl Swartling.

Bivirkninger i sjældne tilfælde
Midlet injiceres med tynde nåle i et firkantmønster på det område, hvor sveden opstår, og et par dage senere ophører sveden eller mindskes markant. Sædvanligvis oplever man ingen bivirkninger.

Stop24 er et godt alternativ for de fleste, som plages af ekstrem svedproduktion.